Bloeddonors in Nederland 

Geef jij (jaarlijks) vrijwillig bloed bij een van de bloedbanken van Sanquin? Dan behoor jij tot de actieve bloeddonoren in Nederland.

Hoeveel bloeddonoren zijn er in Nederland? 

Met 400.000 actieve bloeddonoren in Nederland geeft 2 op de 100 inwoners op dit moment vrijwillig bloed. Jaarlijks worden daarmee zo'n 100.000 patiënten geholpen. Daar gaan 724.000 donaties aan ten grondslag. In Nederland kun je bij Sanquin door heel het land, dus ook bij jou in de buurt, bloed doneren. 

Het doneren van bloed is bij de meeste wel bekend, maar wist je ook dat je bloedplaatjes, bloedplasma en voor jezelf bloed kunt doneren? Dit zijn alle soorten donaties waarvoor je bij Sanquin terecht kunt.  

Bloeddonoren gezocht

Voor patiënten is het ontzettend belangrijk dat er niet alleen voldoende bloeddonoren zijn maar ook dat dit mensen zijn van verschillende afkomsten. Voor een patiënt is het namelijk het beste om bloed te ontvangen van iemand van dezelfde afkomst. Daarom zijn we bij Sanquin altijd op zoek naar bloeddonoren! Help jij mee? Word bloeddonor bij Sanquin en samen redden we levens.