Met trots presenteren wij: de 5 finalisten!
Onderstaande finalisten staan op alfabetische volgorde weergegeven
Birgit de Heij
Go Nuts met Carrot Cake
Een ouderwets lekkere wortelnoten taart, maar dan niet zo zoet en toch overheerlijk! Dankzij de toevoeging van smaakmakers als citroen en kokos een echte traktatie voor elke donor.
Ingrediënten: havermout, kokosrasp, hazelnoten, biologische appel, banaan, dadels, biologische wortels, walnoten, eieren, citroen, kokosolie of roomboter, theelepels bakpoeder, koekkruiden/speculaaskruiden
Manjo van Boxtel
Kompelkoek
Een stevige koek vol mineralen en vitaminen, met verrassende twist. De naam verwijst naar 'kompel': maatje, kameraad. Zoals vrienden elkaar in nood helpen, helpen donors ook anderen in nood.
Ingrediënten: havermout, havermeel, lijnzaad, amandelmeel, banaan, ontpitte medjoul, dadels, vijgen, grof gebroken pecannoten, bakpoeder, speculaaskruiden, zout
Marja Vermaas
Pelicarrots Muffin
Bereid je smaakpapillen voor op deze smeuïge en kruidige muffin! Dankzij de abrikozen heerlijk zoet en ook nog eens geheel vegan te vervaardigen. Een rijkgevulde muffin, die erg lekker zal smaken na een donatie.
Ingrediënten: amandelmeel, gedroogde abrikozen, kokosolie, geraspte wortel, eieren of chiazaad geweld in 6 eetlepels water, speculaas- of koekkruiden, kaneel, anijs, zout, bakpoeder
Matt Mellema
Matteleine
Deze madeleine met een twist is een echte allemansvriend. Veganistisch, vrij van noten, pinda's en soja en gemakkelijk glutenvrij te maken. Én enorm smaakvol, waar elke donor mee verguld zal zijn!
Ingrediënten: bloem (eventueel glutenvrij), aardappelzetmeel, plantaardige margarine, plantaardige melk, plantaardige yoghurt (vb kokosyoghurt), dadels, agavesiroop, bakpoeder, zout
Nynke de Vries
Specubanaan Explosie
Lekker en gezond kan zo simpel zijn. De Specubanaan Explosie is een fijn bananenbrood zonder toegevoegde suikers. En met kruidige extra's een heerlijke nasmaak! Een enorm populaire traktatie in Sanquin stijl!
Ingrediënten: fijngemalen havermout, ei, banaan, speculaaskruiden, bakpoeder
Deze 5 halve finalisten zijn helaas afgevallen:
Cassandra van der Heijden
Hartelijke Haverkoek
Een fruitige haverkoek vol vitamine B en K en mineralen en antioxidanten, voor extra goed herstel, groei en weerstand. Deze koek bevat het allerbeste van Nederlandse bodem.
Ingrediënten: bloem of havermeel, havermout, appelmoes, plantaardige margarine, gedroogde kersen, veenbessen, abrikozen, rozijnen, walnoten/hazelnoten, pure chocolade, kruiden: kaneel, kardemom, gember, bakpoeder, zout
Mariëtte Heeremans
Kruidige Desemwolkjes
Een luchtig en kruidig cakeje, dat verrassend stevig aanvoelt en dankzij het gebruik van yoghurt heerlijk fris smaakt. Het geheime ingrediënt maakt dat je deze inzending echt eens wilt proeven.
Ingrediënten: bloem, zuurdesemstarter, gingerbreadkruiden, ei, volle yoghurt, gesmolten kokosolie, vloeibare honing, zout, baking soda, boter (om cakejesvorm in te smeren)
Marleen Cornelissen
Tough Cookie
Een tough cookie die makkelijk weg hapt! Deze koek is zoet en lekker van smaak, dankzij de banaan, rozijnen en chai-kruiden. Een koek met een leuke extra dankzij het gebruik van geraspte bietjes!
Ingrediënten: bloem, havermoutvlokken, chai-kruiden (kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom en peper), banaan, rozijnen, walnoten, geraspte gekookte bietjes, bakpoeder, sesamzaad
Nicky Houtman
Tropische Liefde
Deze gezonde variant van de chocolate chip cookie is zacht, krokant, zoet en licht bitter tegelijk, wat zorgt voor een echte smaak explosie in je mond. De mango geeft dat tropische gevoel dat je laat wegdromen in het donorcafé.
Ingrediënten: havermout, margarine, extra pure chocolade, 70% pure chocolade, mango, ei, dadels zonder pit, banaan, zout, baking soda
Ruud Weiss
Sanqueen
Een vegan koek, die ook inspireert tot minder voedselverspilling, door vb. gebruik van afgekeurde wortelen en oud brood. De banaan en dadels maakt het prettig zoet, de gember, piment en een klein beetje chili geeft het een verrassende pit. Wie durft?!
Ingrediënten: havermoutmeel, oud brood vermalen in een keukenmachine, geraspte (afgekeurde) wortel, verse gember, overrijpe banaan, dadels, cashew noten, vanillepasta, kaneel
In de afgelopen weken zijn honderden deelnemers in hun keuken gedoken om hun favoriete recept van een gezonde koek te maken voor het Sanquin Bakfestijn. Ook hebben duizenden mensen gestemd op de eigen favoriet. Wij danken iedereen ontzettend voor zijn of haar inzet en voor alle positieve reacties op het bakfestijn!
We bewaren jouw persoonsgegevens volgens de AVG-richtlijnen.
- Iedere werknemer van Sanquin die jouw gegevens mag inzien, heeft een geheimhoudingsplicht. Al deze gegevens moet hij/zij vertrouwelijk behandelen.
- Een Sanquin-medewerker heeft alleen dan inzage in de gegevens als die nodig zijn voor de uitoefening van zijn/haar functie. Niet alle medewerkers van Sanquin kunnen dus alle persoonsgegevens inzien.
- Sanquin heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat onbevoegden jouw persoonlijke gegevens kunnen inzien. Elektronische gegevens zijn bijvoorbeeld beveiligd met wachtwoorden.