menu

Het Sanquin Bakfestijn
is in volle gang! 

Sanquin bestaat 25 jaar. En wie jarig is, trakteert! Nou ja, bijna dan. Want wij willen dit moment graag aangrijpen om een nieuwe traktatie te introduceren! Een traktatie die aansluit bij de roep van donors om iets meer gezonde koeken in het donorcafé, voor na het doneren. En wie kan ons daar nu beter bij helpen dan jullie?! 

Update 29 mei:

Ruim 200 deelnemers hebben zich met een heerlijk recept aangemeld voor het Sanquin Bakfestijn. We zijn enorm verheugd met zoveel enthousiasme, smakelijke inzendingen en inspirerende verhalen.

Op dit moment buigt de jury zich -onder leiding van Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen - over alle inzendingen, waarna iedereen wordt opgeroepen op de eigen favoriet te stemmen. De stemronde is van 7 tot en met 14 juni, houd ons in de gaten voor meer informatie hierover.

Het is onze ambitie om het winnende recept daadwerkelijk als aanvulling op te nemen in het assortiment.

 

 

 

Planning:

  • 20 april – 29 mei: Meld je aan als deelnemer en zend uiterlijk 29 mei jouw recept in (aanmelden is niet meer mogelijk)
  • 7-14 juni: Stemronde top-10

  • 27 juni: Sanquin Bakfestijn finale met 5 finalisten, o.l.v. hoofd van de jury Rudolph van Veen

  • Aansluitend: bekendmaking winnende inzending (en winnaar)

We zijn tijdens onze finale te gast bij het Miele Experience Center in Vianen.

Stemronde 

Vanuit alle inzendingen wordt door onze deskundige jury een top-10 samengesteld. Iedereen kan vervolgens een stem uitbrengen op zijn/haar favoriet van deze top-10 in de stemronde. Van welk recept loopt het water je in de mond en zie jij als echte aanvulling op het huidige Sanquin assortiment?  

Op basis van alle stemmen wordt de top-5 uitgenodigd voor de zinderende finale, waarbij de finalisten o.l.v. hoofd van de jury Rudolph van Veen hun recept bakken, perfectioneren en laten beoordelen! 

Jury 

Onze deskundige jury bestaat uit: 

  • Rudolph van Veen: Meesterkok en Meester Patissier

  • Daphne Thijssen-Timmer: Directeur Bloedbank

  • Bas Nobel: Manager Property & Services Sanquin

  • Wouter Schrover: lid Donor Advies Raad

  • Twee gast juryleden uit onze eigen achterban: 1 deskundig gastjurylid en 1 fijnproevend gastjurylid 

Oproep terugkijken

Bekijk hieronder nog eens de oproep van Rudolph van Veen en vind daaronder de actievoorwaarden terug. (Let op: aanmelden is niet meer mogelijk!)

Actievoorwaarden Sanquin Bakfestijn

  • Jouw recept voor een lekkere, gezonde koek moet aan een aantal voorwaarden voldoen:
    • Enorm lekker (natuurlijk)
    • Bevat minimale toegevoegde suikers
    • Beperkte aanwezigheid van (onverzadigde) vetten
    • Te maken met in Nederland beschikbare ingrediënten
    • Goed houdbaar (te maken)
    • Het mag zowel zoet als hartig zijn
    • Mogelijkheid tot vegan variant, maar geen must

    Het hoeft geen innovatief of geheel zelfbedacht recept te zijn. Geef gerust jouw favoriete recept uit oma's kookboek een gezonde twist, of laat je inspireren door alle gezonde opties die al bestaan. Het gaat ons erom dat jij het lekker vindt! 

  • Inzending van jouw recept werkt als volgt:
    • Stap 1: Meld je aan als deelnemer van het Sanquin Bakfestijn
    • Stap 2: Bak / maak jouw creatie volgens jouw recept
    • Stap 3: Maak een foto van jou mét je creatie en schrijf een toelichting op jouw inzending: waarom verdient jouw recept een finaleplaats?
    • Stap 4: Stuur de foto, de toelichting, jouw naam, de naam van jouw creatie én het bijbehorende recept uiterlijk 28 mei in via [email protected]
  • Voorwaarden voor de deelnemer:
    • Als deelnemer geef je toestemming voor het gebruik van jouw recept voor de verdere ontwikkeling tot een koek of snack die geschikt is voor productie en distributie naar onze locaties.
    • Als deelnemer geef je toestemming om de ingezonden foto en op de finaledag gemaakte opnamen te gebruiken in het kader van communicatie over het Sanquin Bakfestijn.
  • Als winnaar verdien je:
    • Bakworkshop van een professional;
    • Aandacht op onze communicatiekanalen middels interview en foto;

    • Kans op doorvoering van jouw recept in het assortiment van Sanquin.

Contact

Heb je nog vragen of opmerkingen? Mail naar [email protected]