Nieuwsbericht

Verkorting uitsteltermijn voor gedrag met verhoogd risico op bloedoverdraagbare infectie

15 februari 2019

Sanquin zal de uitsteltermijn voor gedrag met een verhoogd risico op een bloedoverdraagbare infectie verkorten naar 4 maanden. Daarbij gaat het o.a. over seksueel contact van mannen met mannen (MSM), het zetten van piercings en tatoeages en betaald seksueel contact.

Met deze maatregel, waarmee Sanquin tot de kopgroep van Europa zal behoren, wordt discriminatie zo veel mogelijk vermeden en blijft de patiëntveiligheid in stand. Na afronden van de noodzakelijke voorbereidingen zal Sanquin de beleidswijziging voorleggen aan de minister van VWS. Naar verwachting is het dan mogelijk dit aangepaste beleid per juli 2019 in te voeren.

Om tot dit nieuwe beleid te komen, heeft Sanquin in de voorgaande jaren uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en beschikbare praktijkinformatie uit binnen- en buitenland bestudeerd, zelf onderzoek uitgevoerd en overleg gepleegd met het Ministerie van VWS, patiëntenorganisaties en het COC. Net als voorheen zal Sanquin het eigen beleid continu evalueren en op basis van verder onderzoek zo mogelijk aanpassen.

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking