Terug naar overzicht

Sanquin Plasma Products ontvangt basisschoolkinderen

Datum
22 mei 2017
Locatie
Amsterdam

Op bezoek bij een groot bedrijf en dan ook nog zelf sleutelen aan iets wat ze daar een ´afsluiter´ noemen. Vijf leerlingen van basisschool Al Wafa hadden zichtbaar veel plezier tijdens hun bliksemstage vorige week bij Sanquin Plasma Products.

Sanquin is partner van JINC, een stichting die samen met het bedrijfsleven projecten opzet voor kinderen tussen 8 en 16 jaar voor wie een eerlijke kans op de arbeidsmarkt niet altijd vanzelfsprekend is. In die projecten ontwikkelen ze vaardigheden om het straks op eigen kracht te redden. Ze leren solliciteren, maken kennis met verschillende beroepen en ontdekken samen met een coach welk werk bij hen past.

Sleutelen

Tijdens hun bliksemstage bij Plasma Products bekeken de kinderen een aantal bedrijfsfilmpjes en werd aan ze verteld wat Sanquin precies doet. En met welke opleiding je later bij Sanquin kunt komen werken.

Na een rondleiding door het gebouw was het tijd voor wat techniek. Samen met twee technische experts sleutelden de kinderen met heel veel gelach aan afsluiters in een proefopstelling. Na twee uur was het bliksemprogramma ten einde en gingen de leerlingen met een paar Sanquin-presentjes weer richting school.

Sanquin zal ook in de toekomst initiatieven steunen waarin kinderen uit deze doelgroep een beter idee krijgen van de arbeidsmarkt en hun mogelijkheden.

500x400-bliksemstage-spp3

Terug naar overzicht