Terug naar overzicht

Nieuw lid Raad van Bestuur

Datum
20 december 2016

200x200-Daphne-ThijssenMevrouw Dr. Daphne C. Thijssen-Timmer treedt met ingang van 31 december 2016 aan als bestuurslid met de portefeuille Bloedbank en Tissues & Cells. Zij volgt Jeroen de Wit op die na 30 jaar bij de Bloedbank met pensioen is gegaan.

Daphne Thijssen-Timmer is nu managing director van de unit Tissues & Cells en directeur van BISLIFE. De werkzaamheden bij BISLIFE zal zij voorlopig combineren met haar nieuwe aanstelling. Na haar opleiding Medische Biologie aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde zij in de geneeskunde binnen het AMC in Amsterdam. Als groepsleider bij de afdeling Experimentele Immunohematologie van Sanquin en later als projectleider Cellulaire Therapieën bij het Laboratorium voor Celtherapie was Daphne Thijssen-Timmer o.a. verantwoordelijk voor het opzetten van de productie van advanced therapy medicinal products in een GMP omgeving. De business unit Tissues & Cells, waar de activiteiten van Sanquin op het gebied van weefsels zijn geconcentreerd, is door haar vormgegeven en aangestuurd.

Zij brengt, naast haar uitgesproken enthousiasme, relevante bestuurlijke en leidinggevende ervaring en inhoudelijke kennis over donor en patiënt mee.

Terug naar overzicht