Terug naar overzicht

Nationale Donorweek: maak een vuist voor een ander

Datum
7 oktober 2016

228x228px_Koen_WoFTijdens de Nationale Donorweek starten we een online campagne waarin donors vertellen waarom ze bloed geven, ofwel ‘waarom ze een vuist maken voor een ander’.

Om een mensenleven te redden hoef je geen arts of brandweerman te zijn. Bloed- en plasmadonors maken hiervoor een vuist en geven iets van zichzelf om een ander te helpen. Met hun gift geven ze mensen die ze niet kennen een kans op genezing en overleving. Samen redden alle bloeddonors in Nederland zo’n 20.000 levens per jaar.

Een van de donors die een vuist maakt is Koen Dekkers uit Amsterdam. Koen Dekkers (38) is al zo’n vijf jaar donor en geeft sinds 1,5 jaar plasma. Hij is bloed gaan geven omdat zijn vrienden dat ook doen: “Dat er met iets uit mij levensreddende geneesmiddelen worden gemaakt, vind ik een erg mooi idee.”

Meehelpen?

Wil je meehelpen? Maak dan zelf een uiting zoals die van Koen en plaats deze op je tijdlijn in Facebook of Instagram.

Titel: Ik maak een vuist voor een ander.
Beeld: Laat iemand met je mobieltje een foto van je maken. Strek hierbij je arm en bal je vuist zoals je dat op de bloedbank doet (zie ook Koen als voorbeeld).
Tekst: #ikgeefbloed Ik ben bloed gaan geven omdat (vul hier je persoonlijke motivatie in). Word ook bloeddonor. Je redt er levens mee!

Je helpt ook mee door onze campagne te liken op Facebook, Twitter en Instagram. Dankjewel!

Terug naar overzicht