Terug naar overzicht

Koning geeft startsein Wereld Bloeddonordag

Datum
25 mei 2016

200x166-koningZijne Majesteit de Koning verricht op dinsdag 14 juni in Amsterdam de officiële opening van Wereld Bloeddonordag. Met Wereld Bloeddonordag - één van de acht internationale gezondheidsdagen van de WHO - wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap. Elk jaar vindt de opening in een ander land plaats. Dit jaar is Nederland gastland en organiseert Sanquin de opening.

Eén op de vier Nederlanders heeft ooit bloed nodig. Nederland telt bijna 400.000 vrijwillige bloeddonors, die hierin voorzien. Zij worden, samen met alle bloeddonors wereldwijd, tijdens Wereld Bloeddonordag bedankt. Sanquin verzorgt in Nederland niet alleen de afname, verwerking en uitgifte van bloedproducten, maar verricht ook diagnostisch en wetenschappelijk onderzoek, produceert geneesmiddelen en biedt onderwijs en opleidingen.

"Stel dat de mensen die je hebt gered, weten wie je bent"

Ter ere van Wereld Bloeddonordag lanceren we een heel bijzondere campagne. Deze campagne heeft Sanquin gemaakt in samenwerking met de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO, oprichter van deze dag). Donors geven patiënten de kans om weer gezond te worden, gezond te blijven of een betere kwaliteit van leven te ervaren.

In de campagne laten we toevallige ontmoetingen in een alledaagse setting zien waarin op een magische manier de donor zich aan de patiënt openbaart. In dit subjectieve, magisch realistische moment herkent de patiënt de donor en krijgt de kans om hem of haar te bedanken.

Ben je nog geen donor? Meld je hier aan!

Video Tulp

 

Video Vlinder

 

Video held

Terug naar overzicht