Je kent hem niet, maar je kunt wel zijn leven redden

‘Neem maar afscheid van je kindje’

Loes Peters, Almere

In 1999 werd mijn zoon van zes maanden oud ernstig ziek. Gelukkig heeft hij het door de snelle reactie van ons en de dokter, en natuurlijk door het plasma, overleefd.

In 1999 werd mijn zoon van zes maanden oud ernstig ziek. Er werd meningitis sepsis (hersenvliesontsteking met bloedvergiftiging) geconstateerd en hij kreeg onmiddellijk op de eerste hulpvan het Flevoziekenhuis plasma toegediend. Daarna met spoed naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam naar de kinder-IC die het Flevo toen nog niet had.

'Neem maar afscheid van je kindje' zeggen ze dan als ze hem in slaap gebracht hebben en aan de monitor gekoppeld hebben. 'Wij brengen hem nu met spoed weg.' En daar sta je dan zonder baby met nog een kleuter aan de hand. Hij lag drie dagen aan de beademing en in totaal twee weken in het ziekenhuis. Gelukkig heeft hij het door de snelle reactie van ons en de dokter, en natuurlijk door het plasma, overleefd en heeft hij er enkel een concentratiestoornis aan over gehouden.

Hij is nu een vrolijke puber van bijna vijftien jaar oud. Eerder was het er door drukte nooit van gekomen, maar na dit voorval besloot ik donor te worden. Na een paar donaties ben ik plasma gaan geven. Ik blijf volhouden en blijf zo lang en zo vaak geven als ik kan.

Wat betekent 'Bloed is leven' voor jou? Laat het ons weten via facebook.
   

Wil je donor worden?

Meld je aan!