Jouw bloed kan levens redden

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar elke dag hebben honderden mensen in ons land bloed nodig. Dit kunnen verkeersslachtoffers zijn, maar ook ernstig zieke mensen of vrouwen die een zware bevalling hebben.

Jaarlijks worden duizenden van hen gered dankzij het bloed van bloeddonors. Misschien heb je dat in je eigen omgeving ook wel eens meegemaakt.

Jezelf aanmelden als bloeddonor

Ben je tussen de 18 en 65 jaar en weeg je meer dan 50kg dan kun je je als bloeddonor aanmelden. Je ontvangt daarna een informatiepakket en een uitnodiging voor een keuring.

Tijdens deze keuring testen we je bloed en bepalen we de bloedgroep. Als alles in orde is, nodigen we je enige tijd later uit om bloed te geven.

Hoe lang duurt bloed geven?

Bij elkaar kost je bezoek aan de afnamelocatie ongeveer een uur. Dit is inclusief het invullen van de vragenlijst en de keuring. Het bloed geven zelf duurt ongeveer tien minuten. 

Bloed redt

Om mensen te kunnen blijven redden, is het van levensbelang dat er altijd voldoende bloed beschikbaar is. We zijn daarom op zoek naar nieuwe donors en we hopen dat jij ook bereid bent om bloed te geven. Jouw bloed kan levens redden.

Meer weten?

Laatst bewerkt op: 8 januari 2015